city trip istanbulBinnenkort op stedentrip naar Istanbul? Dan moet je wel goed weten wat je mee moet nemen. Istanbul leent zich perfect voor een paar dagen cultuur snuiven en om de mooiste plekjes te verkennen. Een vliegticket naar Istanbul boek je vaak al voor onder de 100 euro en na iets langer dan 3 uur vliegen ben je in een prachtige stad met een rijke geschiedenis. De vliegtickets naar Istanbul zijn relatief goedkoop maar dat betekent ook dat je niet veel bagage kunt meenemen. Wij hebben daarom voor jou een meeneemlijst samengesteld met spullen die je absoluut niet mag vergeten als je naar Istanbul gaat.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk voor het 100% doen slagen van de vakantie.

Visum aanvragen
Of nu een paar weken naar Turkije of maar een paar dagen de stad Istanbul gaat bezoeken, je hebt altijd een visum nodig. Het e-visum is gemakkelijk online aan te vragen en kost je nog geen 5 minuten. Binnen 24 uur ontvang je het e-visum in je mailbox, en dan zal je het e-visum zelf moeten printen en mee moeten nemen op stedentrip. De kosten van het visum bedrage €24,95 per visum. Mocht je met het gezin op stedentrip gaan, ook kinderen (dus ook baby’s) hebben een eigen visum voor Turkije nodig.

Goede wandelschoenen
Om het meeste van de stad te kunnen zien, kan je het beste de stad ter voet verkennen. Daarvoor is het belangrijk om goede wandelschoenen mee te nemen. Dit kunnen bergschoenen zijn maar in de zomer kan het in Istanbul erg warm worden. Een leuke hippe sneaker of goede sandaal kan dan natuurlijk.

Paspoort of identiteitskaart
Turkije mag je binnenkomen met zowel een paspoort als identiteitskaart. Hierbij moet je wel rekening houden dat het paspoort nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn op de dag dat u Istanbul binnenkomt. Indieen dit niet het geval is komt u Turkije niet binnen. U zult dus van te voren uw paspoort of identiteitskaart moeten verlengen. Dit kunt u doen bij uw gemeente.

Hotel
Het is goed om alvast een hotel te boeken voordat u in Istanbul bent. Dan kunt u als u het vliegtuig uit komt direct uw spullen in het hotel afgeven en vervolgens starten om de stad te verkennen. Natuurlijk is het ook mogelijk om op dat moment een hotel te boeken, bijvoorbeeld met je tablet via booking.com het probleem is alleen dat je dan niet weet wat je aantreft en de beste hotels dan al vol zullen zitten.

Leuk uitgaanssetje
Een leuk uitgaanssetje moet ook zeker mee de koffer in. Het zal je misschien verbazen maar in Istanbul kan je ook goed stappen. Als je naar de leuke tentjes gaat, moet je natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen.

Fotocamera
De fotocamera mag natuurlijk absoluut niet ontbreken. De meeste mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een smartphone en kunnen met hun mobiele telefoon al erg mooie foto’s maken. Toch krijg je met een echte fotocamera betere kiekjes en kan je de must sees van Istanbul net iets beter vastleggen.

Opladers
Neem in ieder geval de oplader van uw telefoon mee. Ook de oplader van de fotocamera, eventuele filmcamera en andere apparaten kunt het beste meenemen.

Mp3 speler
Mocht je geen muziek kunnen luisteren op je telefoon neem dan een mp3 speler mee. De vliegreis duurt namelijk toch een paar uur, en de radiozenders in het vliegtuig spelen niet altijd de leukste muziek af. Vergeet ook je oortjes niet.

Kaart
Als je echt op ontdekkingstocht gaat neem dan een routekaart van Istanbul mee vanuit Nederland. Zo heb je de kaart in het Nederlands en dat kijkt toch even wat handiger. Probeer aan de hand van de kaart, zelf de beste route uit te stippelen.

Alarm
Zorg dat je een apparaat meeneemt waar je een alarm op in kan stellen. Vooral wanneer je van plan bent op aan vroege excursies deel te nemen, is een wekker wel zo handig.

Een goede rugzak
Zorg dat je een goede rugzak meeneemt die stevig en stabiel op de rug zit, waar je niet snel last van krijgt, en die ook een redelijke inhoud heeft. Je zult in ieder geval altijd genoeg water moeten meenemen. Verder is het handig om wat persoonlijke spullen mee te nemen en genoeg geld. Mocht je op een regenachtige dag Istanbul gaan verkennen, dan is het wel zo handig als je regenjasje ook in je tas kan.