Istanbul  is een historische stad, met verschillende culturen en verhalen. De stad is jarenlang de hoofdstad van Turkije geweest en heeft lange tijden economische groei gekend. De gebouwen die toentertijd zijn neergezet zijn wonderschoon. Als je door de stad loopt dan voel je een bepaalde magie. In onze top 5 mooiste foto’s van Istanbul proberen we dat gevoel over te brengen door zeer bijzondere foto’s.


mooiste foto's istanbul 11. Prachtige zonsopgang

De zonsopgang of zonsondergang is al vaak vastgelegd. Het blijft altijd prachtig om te zien. Maar deze bijzondere foto’s laat een zonsopgang op de meest geweldige manier zien. De vogels die door de vogels vliegen en het buitengewoon mooie uitzicht over de stad maken dat deze foto onze plek nummer 1 heeft verdiend. Van alle kanten is te zien dat de stad Istanbul enorm leeft.

mooiste foto's istanbul 42. De Blauwe Moskee by night

De Blauwe Moskee is de nummer 1 must see van Istanbul. Als je een keer op stedentrip naar Istanbul gaat, dan moet je deze moskee gezien hebben. De moskee is immens groot en heeft maar liefst zes minaretten. Minaretten zijn de pilaren. Een moskee met zes minaretten is zeer uitzonderlijk omdat de meeste moskeeën vier of twee minaretten hebben. Deze foto is op een perfecte timing gemaakt. De minaretten komen zeer goed naar voren door de verlichting.

mooiste foto's istanbul 23. Skyline

Dat Istanbul een geweldige skyline heeft, dat was bij veel mensen al bekend. Maar dat de skyline er zo uit kan zien, is bijna onmogelijk. Alles aan deze foto is perfect. De lucht, de verschillende soorten kleuren die te zijn zijn, het perspectief waar vandaan deze foto is genomen en last but nog least één van de hoogste torens van heel Europa is te zien op deze foto en dat is de Sapphire Tower. Deze toren is recent gebouwd, in het jaar 2011, en is maar liefst 261 meter hoog. In de toren bevinden zich 54 verschillende verdiepingen en kent 22 verschillende soorten verblijven. Leuk nieuwtje over deze toren is dat dit het eerste bio-ecologische gebouw van Turkije is.

Aya Sofia, Istanbul4. Hagia Sofie van binnen

Dat de Hagia sofiae er van de buitenkant fantastisch uitziet is van mijlenver al te zien. Maar als je echt een bezoek gaat brengen aan de de moskee dan zul je zien dat de binnenkant net zo adembenemend is. De Hagia Sofie was eerste een christelijke kathedraal en daarna werd het omgevormd tot moskee. Dit bijzondere gebouw staat in de top 100 lijst van dingen die je gezien moet hebben voordat je doodgaat, geheel terecht ook.

mooiste foto's istanbul 65. The girl’s tower

The girl’s tower of ook wel leander’s tower is één van de bekendste toonbeelden van Istanbul. Het is een kleine toren die ligt op de Bosporus. Vroegen diende de toren als uitkijktoren en als vuurtoren. Zoals je goed op de foto kunt zien, is de toren prachtig verliefd. Er zijn veel mooie foto’s van deze toren te vinden op het internet, maar deze foto sprong er toch echt uit. De lucht heeft een prachtige kleur en in de verte zie je Istanbul.