Istanbul is al jaren een zeer populaire bestemming als het gaat om een stedentrip vakantie. Er zijn tal van bijzondere dingen te doen en te zien. Ter voorbereiding op je stedentrip lees je hier alvast welke bijzondere gebouwen je absoluut gezien moet hebben.

Blauwe Moskee

Blauwe MoskeeEén van de bekendste gebouwen van heel Turkije is de Blauwe Moskee in Istanbul. Ook wel de Sultan Ahmed Moskee genoemd. Dit omdat de sultan op 19 jarige leeftijd dit bijzondere gebedshuis liet bouwen. De Blauwe moskee is zo bijzonder omdat het zes minaretten heeft. De meeste moskeeën hebben maar vier, twee of zelfs 1 minaret. De minaretten zijn de pilaren rondom de moskee, te zien op de afbeelding. Naast de indrukwekkende buitenkant is de moskee van binnen ook adembenemend mooi door de vele blauwe Iznik tegels. Vandaar ook de naam.

Hippodroom

Een ander bijzonder bouwwerk dat je ook zeker gezien moet hebben in Istanbul is de Hippodroom. De Hippodroom is een eeuwenoud Romeins stadion. Het stadion werd toentertijd als paardenrenbaan gebruikt. Van het stadion zelf is helaas niet veel meer van over maar onder het stadion bevindt zich een enorm waterreservoir. Hierdoor werd de hele stad van schoon drinkwater voorzien.

Galata toren

Wat ook erg leuk is om te bezoeken is de Galata toren. De Galata toren is een 67 meter lange toren in Istanbul. Deze toren is in 1348 gebouwd en biedt nog steeds een prachtig uitzicht over de gehele stad. Bovenin de toren bevindt zich een café, restaurant en een nachtclub.

Topkapi Palace

Topkapi PalaceDe Topkapi Palace is een prachtig paleis in Istanbul en absoluut een must see. Het paleis is omringd door een 5 kilometer lange muur. Deze muur heeft 27 torens. Topkapi Palace is het oudste en grootste paleis van de wereld. Het paleis is gebouwd in de 15e eeuw. Op dit moment dient het paleis als een museum. Wanneer u het paleis bezoekt dan zult u verstelt staan over het fantastische uitzicht over de Bosporus, de zee van Marmara en de Gouden Hoorn.